szerző:
hvg.hu

Nem adták ki az ellenzéki képviselőknek, hogy milyen papírokat kapott Kecskemét önkormányzata az OLAF-tól az Elios-ügyben.

Kecskeméten próbálta kikérni az MSZP, az LMP és a Jobbik az Elios-ügy dokumentumait. Harangozó Tamás, Hadházy Ákos és Szilágyi György együtt mentek el Kecskemétre, hogy elkérjék az iratokat, de a jegyző nem adta ki ezt nekik, azzal az indokkal, hogy éveken át megtekinthetőek lettek volna az iratok, de a nyomozóhatóság már jelezte, hogy le akarja foglalni. A képviselők szerint ez „a hivatali visszaélés határait súrolja”.

Amint az a Mérce élő közvetítéséből kiderült, a képviselők megkérdezték, hogy az OLAF talált-e problémát személyi összefonódásoknál, illetve történt-e változás a világítási szabványokban (a már nyilvánosságra került ügyekben itt találtak problémát). Erre azt a választ kapták:

irrelevánsak voltak az észrevételek.

Minden másra pedig írásbeli válaszokat ígértek.

Arra a kérdésre, hogy honnan szereztek olyan kiírási feltételeket, amelyek épp egyetlen cégre illeszkedtek, azt válaszolták: ez így erős torzítás.

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!