szerző:
hvg.hu

Hónapokig küzdhetnek a cégek egy jó dolgozóért, de nem elég magas fizetést ígérni.

Óriásit buknak a magyar cégek azon, hogy nem tudják megtartani a jó munkát végző dolgozóikat – mondta el a Világgazdaságnak Szűts Ildikó, az Országos Humánmenedzsment Egyesület elnöke. A szervezet úgy számol: kétszámjegyű a cégek bevételkiesése a fluktuáció miatt.

Gépészmérnököket, belső ellenőröket, hegesztő szakmunkásokat vagy épp villanyszerelőket legalább három hónapig, de akár fél évig is kereshetnek a munkáltatók.

Az egyesület kutatása szerint a dolgozók 80 százaléka nem a bér miatt hagyja ott a munkahelyét, sokkal fontosabb, hogy milyen a munkahelyi környezet és a kapcsolat a főnökkel. A szellemi foglalkozásúaknak általában 20 százalékos fizetésemelést kell ígérni ahhoz, hogy az anyagiak miatt váltsanak.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!