szerző:
HVG

Az állami Mecsekérc Környezetvédelmi Zrt. 1 milliárd 470 millió forintot kapott, hogy új üzletágat indítson el a kőbányászatban

A kormány az uniós pályázatokhoz elkülönített pénzből csoportosított át forrást erre a célra, de a döntést nem indokolta. A Mecsekérc az elmúlt években radioaktívhulladék-lerakók megvalósításában, illetve bányaterületek rekultivációjában vett részt, legutóbb pedig egy 8 milliárd forintos projekt keretében a paksi atomerőmű bővítését megalapozó földtani kutatásokat végezték el a cég mérnökei.

A napokban éppen arról alakult ki vita, hogy tényleg süllyed-e a talaj a paksi atomerőmű alatt, miután az Országos Atomenergia Hivatal a mérések pontosítására szólította fel a szakembereket; a kormány rémhírterjesztésnek minősítette az információt. A Mecsekérc új divíziója is kapcsolódhat az erőművi építkezéshez, hiszen ott is szükség lesz a kőbányászatból származó termékekre, ugyanakkor az is lehetséges lesz, hogy az állami cég alvállalkozóként magyar magáncégeket vonjon be az orosz Roszatom által irányított beruházásba. További híreket talál a HVG hetilap megújított, kétoldalasra bővített Cégvilág rovatában.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!