szerző:
HVG

Az állami Mecsekérc Környezetvédelmi Zrt. 1 milliárd 470 millió forintot kapott, hogy új üzletágat indítson el a kőbányászatban

A kormány az uniós pályázatokhoz elkülönített pénzből csoportosított át forrást erre a célra, de a döntést nem indokolta. A Mecsekérc az elmúlt években radioaktívhulladék-lerakók megvalósításában, illetve bányaterületek rekultivációjában vett részt, legutóbb pedig egy 8 milliárd forintos projekt keretében a paksi atomerőmű bővítését megalapozó földtani kutatásokat végezték el a cég mérnökei.

A napokban éppen arról alakult ki vita, hogy tényleg süllyed-e a talaj a paksi atomerőmű alatt, miután az Országos Atomenergia Hivatal a mérések pontosítására szólította fel a szakembereket; a kormány rémhírterjesztésnek minősítette az információt. A Mecsekérc új divíziója is kapcsolódhat az erőművi építkezéshez, hiszen ott is szükség lesz a kőbányászatból származó termékekre, ugyanakkor az is lehetséges lesz, hogy az állami cég alvállalkozóként magyar magáncégeket vonjon be az orosz Roszatom által irányított beruházásba. További híreket talál a HVG hetilap megújított, kétoldalasra bővített Cégvilág rovatában.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!