szerző:
hvg.hu

Milliárdokat költenek a röplabdára is a tao-pénzekből.

Közel 7 milliárd forint tao-támogatást kapott a röplabda, amióta tavaly szeptemberben lehetővé tették, hogy ebbe a sportágba lehessen tao-pénzeket küldeni – írta a Magyar Nemzet.

Az összegből 1,1 milliárd forint a fideszes képviselő Bánki Erik feleségéhez köthető céghez került a lap szerint: a Beach Sport Kft. két beruházásával fedett strandröplabdacsarnok építésére kapott lehetőséget.

A röplabdának van mit behoznia: 2011 óta a jégkorongra 30, a vízilabdára 68, a kosárlabdára 76, a kézilabdára pedig 81 milliárd forint tao-pénzt költöttek el. Ez pedig még mindig semmi a foci támogatásához képest, ott legalább 229 milliárd forint a felhasznált összeg.

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!