szerző:
hvg.hu

Az ingatlanfejlesztéssel és médiakampánnyal kapcsolatos szerződésekkel főként Fidesz-közeli cégek jártak jól.

A Magyar Nemzet szúrta ki, hogy a rendőrség hivatalos oldalán, a police.hu egy részén megjelent egy beszerzésekkel kapcsolatos tájékoztató, amelyben csaknem 102 milliárd forintos nettó értékű szerződésekről adnak hírt.

E szerint az ORFK tavaly csaknem 102 milliárd forintos nettó értékben, 203 tételben kötött szerződéseket, autók, helikopterek, szoftverek beszerzésére, illetve határrendészeti objektumok felépítésére. A szerződések közül néhány csupán a 2017-es évre vonatkozott, azonban több közülük 2022-ig érvényben marad – írják.

A lap cikke szerint az is egyértelműen látszik, hogy a pályázatokon főként kormányközeli beszállítók és a holdudvarhoz kötődő vállalatok nyertek, főként az ingatlanfejlesztés területén. Ezek nagy részét a Tiborcz István holdudvarához tartozó győri üzletember, Paár Attila cégei vitték el, de a Garancsi család sem panaszkodhatott.

A médiakampányok jó részét szintén Fidesz-közeli vállalkozások, a New Land Media, valamint Csetényi Csaba cége, a Network 360 Kft. nyerte el.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!