szerző:
hvg.hu

A Givency ház alapítójának köszönheti a világ Audrey Hepburn híres ruháit.

91 éves korában meghalt Hubert de Givenchy, a Givenchy divatház alapítója. A hírt partnere, Philippe Venet erősítette meg az AFP hírügynökségnek.

Givenchy olyan divatikonok kedvenc tervezője volt, mint Jackie Kennedy és Audrey Hepburn. Ő tervezte többek között azt az ikonikus ruhát, amelyet a színésznő az Álom luxuskivitelben című filmben viselt, de ő inspirálta a Givenchy ház első parfümjét, a L’Interdit-t is.

©

A tervező 1952-ben alapította cégét, és 1988-ban, 45 millió dollárért adta el az LVMH Moët Hennessy Louis Vuittonnak. 1995-es visszavonulásáig ő maradt a cég kreatív vezetője.

Givenchyt a hírek szerint privát szertartás keretében helyezik végső nyugalomra, vagyona egy részét pedig az Unicefre hagyja.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!