szerző:
hvg.hu

Rövid közleményben jelentette be a Zoom.hu, hogy csütörtöktől már nem Tarjányi Péter lesz az ügyvezető igazgatója.

A Zoom.hu tulajdonosa és egyben ügyvezetője, Tarjányi Péter március 15-i hatállyal lemond az ügyvezető igazgatói tisztségéről – közölte a portál.

A cégvezetői feladatokat Tarjányi tulajdonostársa, Dosek Rita veszi át.

Arról nem adtak ki semmilyen bővebb információt, hogy miért mondott le Tarjányi.

Az egyébként biztonságpolitikai szakértő Tarjányi eredetileg még 2008-ben indította el a Zoom.hu-t, egy évvel később azonban felmondtak az összes munkatársnak, Tarjányi pedig egy olyan cégnek adta el a portál jogait, amely nem kívánta fenntartani az addigi tevékenységet. Tavaly azonban újraindult az oldal, majd nem sokkal később egy furcsa főszerkesztőváltás történt: Zappe Gábor ugyan közös megegyezéssel távozott, ám Tarjányi a Magyar Nemzetnek adott interjújában azt magyarázta, hogy Zappe távozása előtt nem sokkal miért vetette le az Orbán család gazdagodásával foglalkozó lapszemlét.

Tarjányi azóta politizált is: tavaly szeptemberben megalapította a Magyar Progresszív Mozgalmat, vállaltan azzal a céllal, hogy megbuktassák Botka Lászlót, az MSZP akkori miniszterelnök-jelöltjét. Miután sikerrel jártak, a mozgalom meg is szűnt.

Tarjányit januárban nem jogerősen két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték. Egy 2010-es, 440 millió forintos csalási ügyben mondta ki a bíróság bűnösnek őt és két társát. A vádlottak felmentésért fellebbeztek, a másodfokú ítéletre még várni kell.