szerző:
hvg.hu

A tranzakció értéke nem ismert. A teljes összeolvadás idén szeptemberre várható.

Megvette egyik külföldi versenytársát, a lengyel online szálláspiac legrégebbi szereplőjének számító Spanie.pl-t a Szállás.hu. A lengyel oldal Nocleg.pl (Szállás.pl) néven fog működni. A tranzakció bár tavaly év végén lezárult, annak értéke nem ismert.

"Nagy lehetőségeket láttunk a lengyel piacon, ahol az elmúlt években dinamikusan növekedést produkáltunk. Szerettük volna felgyorsítani ezt a tempót, így elhatároztuk, hogy megszerezzük a Spanie.pl-t. A tranzakció 100 százalékát a belső forrásból finanszíroztuk" – mondta Szigetvári József, a Szállás.hu ügyvezető igazgatója. Szigetvári ezzel kapcsolatban megjegyezte, készek további vállalatok átvételére is. "Célunk, hogy Közép- és Kelet-Európa legnagyobb online turisztikai ügynökségévé váljunk".

A Spanie.pl csoportot 2002-ben alapították és ma is jelentős szerepet tölt be az online szálláspiacon Lengyelországban. Az oldal közel 52 000 szálláslehetőséget kínál, gyakorlatilag az egész lengyel piacot lefedi – írja eTurboNews.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!