szerző:
hvg.hu

De már legalább nem akarják megverni az őket ellenőrizni próbáló felügyelőket.

Kevesebb fővárosi taxisofőr vétett a szabályok ellen – írja a Magyar Hírlap a Budapesti Közlekedési Központ ellenőrzéseinek statisztikája alapján. A jogsértések száma azonban még mindig magas: az első negyedévben végzett vizsgálatok alapján az ellenőrzött taxisoknak majdnem 80 százaléka elkövettek valamilyen jogsértést.

Ezek közül a legjellemzőbb nem a túlszámlázás volt, hanem a felszereltség hiánya, a külső és belső kötelező elemek hiánya, mint például a POS-terminál és az utastájékoztató hiánya az autóban. Gyakori hiba volt még az érvényes taxiállomás-használati hozzájárulás hiánya vagy az, hogy megtagadták az ellenőrzést. Kirívó eset ebben az időszakban nem történt, amikor az ellenőrző személy fizikai biztonsága veszélybe került volna, bár válaszukból kiderült, hogy az auditok során kollégáik folyamatos tapasztaltak kisebb-nagyobb ellenállást, atrocitásokat – írja a Magyar Hírlap.

Rendszeresek a viteldíjjal kapcsolatos visszaélések is, és a személytaxi vezetői igazolvány vagy az engedély hiánya is visszatérő probléma.

Az első negyedévben mintegy száz panasz érkezett be a BKK ügyfélszolgálatán keresztül. A központ szerint javult a helyzet a Liszt Ferenc repülőtéren, ami annak is köszönhető, hogy 2017 tavasza óta a hatóságokkal együttműködve fokozottan ellenőrzik ezt a területet - olvasható a Magyar Hírlap cikkében.

(Magyar Hírlap)

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!