szerző:
hvg.hu

A második legnagyobb társaság akar lenni a cég.

A bécsi repülőtér második legnagyobb légitársaságává szeretne válni a Wizz Air, amelynek még egyetlen telepített repülője sincs Schwechaton – írja a G7. A portál osztrák híradások alapján idézi George Michalopoulost, a cég kereskedelmi vezérigazgatóját, aki arról nem beszélt, mikorra szeretné ezt a célt elérni a Wizz Air.

Az első Wizz Air-járatok a kelet-európai bázisokról érkeznek majd Bécsbe április végén. Az első gép, amelynek már Bécsben lesz a bázisa, vagyis onnan kiindulva repül, csak júniusban indul. Novemberben további két gépet helyez el a Wizz Air Bécsben.

A Wizz időzítése azért tűnik jónak – írja a G7, mert a Niki Lauda egykori Forma–1-es autóversenyzőhöz köthető légitársaság, a Niki a Ryanair segítségével próbál kimenekülni a csődvédelemből, de kiesett kapacitása szabad. A Laudamotion cégnév alatt ugyan már 60 úti célra árulnak jegyeket, de az indulást el kellett halasztani, és a piaci keresletre a Wizz mellett a Vueling és a Eurowings is nagy erőkkel pályázik.

A portál szerint a Wizz Air árháborúra készül Bécsben, ezt jelzi, hogy a jegyek 10-30 százalékát 20 euró alatt akarja értékesíteni. Schwechaton jelenleg a fapadosok aránya körülbelül csak 20 százalékos lehet, vagyis a piac 80 százalékát a magasabb árfekvésű, vagy hosszabb távú járatokat üzemeltető hagyományos légitársaságok tartják a kezükben.

A bécsi reptéren tavaly 24,4 millió utas fordult meg, Budapesten 13 millió.

(G7)

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!