szerző:
hvg.hu

Nem csak a felcsúti polgármester bizalmi emberének számító Csík Zoltán hagyja ott az Echo tévét, az Index szerint több, vezető beosztású személy is távozik, az ügy háttere pedig egy állítólagos belső leltár eredménye. Ha igazak a hírek, csúnyán átverhették Mészárost.

Az Index számolt be arról, hogy nem csupán Csík Zoltán igazgatósági tag és egyben a felcsúti polgármester bizalmasa int búcsút az Echo tévének, hanem a pénzügyi vezető Czégel Pál, további a műszaki igazgató Varga Lajos is ugyancsak távozik.

A lap úgy tudja, hogy a vezetők kilépésének hátterében valójában egy belső leltár eredményéből adódó szakítás áll: Mészáros egy külső céggel világíttatta át az Echo tévét, amelynek keretében leltároztak is, de a vizsgálat eredményével már nem igazán volt elégedett.

Az Index egy, a televízió vezetőségéhez közel álló forrásának megfogalmazása szerint ugyanis "pénzügyi visszásságokat állapítottak meg a többmilliárdos beruházás és műszakieszköz-beszerzés terén". Ezeket a beszerzéseket Csík irányította, a lap szerint ezért is kellett mennie, és ez az oka Czégel, valamint Varga távozásának is. Az Echo tévé munkatársai erről nem tudtak, Csík távozásáról ők is csak a sajtóból értesültek – írja a lap.

Csík az Index megkeresésére tagadta, hogy bármilyen vizsgálat lenne a távozása hátterében. Azt mondta, hogy az csak az évi rendes könyvvizsgálat volt, ő pedig a jó viszonyt fenntartva mondott búcsút a csatornának, és szó sincs arról, hogy elküldték volna.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!