szerző:
hvg.hu

Több mint duplájára növelte a MagNet Bank a lakossági jelzáloghitel-állományát.

Az UCB Ingatlanhitel Zrt. lakossági kölcsönszerződéseinek egy részét a MagNet Bankra ruházta. Az új akvizícióval a MagNet Bank több mint duplájára növelte a lakossági jelzáloghitel-állományát – közölte a cég.

A tranzakció sikeresen lezárult, az érintett ügyfelek tájékoztatása folyamatos, a hitelfelvevők mostantól a MagNet Bank felé tesznek majd eleget törlesztési kötelezettségüknek, változatlan kondíciókkal.

Az UCB Ingatlanhitel Zrt. értékesített jelzáloghitel-állománya követelésértéken 26 milliárd forint volt, amelyből a teljesítő állomány 25 milliárd, a nem teljesítő állomány pedig 1 milliárd. Ebből az állományból a MagNet Bank 54 százalékot vett át.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!