szerző:
hvg.hu

A köszönést nálunk nagyon komolyan veszik, és eszerint a felmérés szerint a vevők 86 százalékára rá is mosolyognak.

Világszínvonalon teljesítenek a magyar eladók és a kormányhivatalokban dolgozók a köszönés tekintetében – erre jutott a Better Business World Wide nevű szervezet a 2018-as Mosoly-jelentésében, amelyről a Napi.hu számolt be.

A Föld ötven országára kiterjedő felmérésben Magyarország a köszönés kategóriájában második helyen végzett, emellett a magyar ügyfelek 86 százalékára rámosolyognak. Ezzel az eredménnyel a középmezőnyhöz tartozunk.

Az élen a tizennegyedik éve készülő kutatásban a mosoly szempontjából most először az Egyesült Királyság végzett 94 százalékkal, míg holtversenyben második lett 93-93 százalékkal Görögország, Puerto Rico és Oroszország. Ázsia országai közül Hongkong érte el a legjobb eredményt 66 százalékkal. A legkevesebb mosolyra – 19 százalék – a pakisztáni vevők számíthatnak.

A felmérés szerint a köszönést a közép-európaiak veszik a legkomolyabban, ezt a kategóriát a csehek vezetik 95 százalékkal, és csak egy hajszállal maradtunk le mögöttük mi, a hagyományosan sokat köszönő magyarok a magunk 94 százalékával, és ugyanennyit értek el a szlovákok is.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
hvg.hu Tech

Iszonyatosan beindították a mémgyárat a KFC bunkón viselkedő munkatársai

Ahogy ez teljesen várható volt, és természetes is, egyértelműen a megvert újságíró mellé, a vállalhatatlanul viselkedő munkatársakkal szemben foglalt állást a netes közvélemény. Az internetes népművészek KFC-hangulatú mémekkel fejezték ki véleményüket, a közösség pedig beleállt a terjesztésbe. A vártnál jóval több mém kezdett el keringeni. Kiválogattuk a legjobbakat.