szerző:
hvg.hu

Elmondták a Konzum vezetői, miért hívtak össze rendkívüli közgyűlést.

Rendkívüli közgyűlést hívott össze a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Konzum Nyrt. – írta a Portfolio.

A közgyűlés arról is dönt, hogy felaprózzák a Konzum részvényeit. Fekete Péter, a cég vezérigazgató-helyettese azt mondta a portálnak: a csoport érdekeltségébe tartozó tőzsdei társaságok közül a Konzum Nyrt.-nél a legalacsonyabb a forgalomban lévő részvények, illetve a részvényesek száma, ami rövid távon gátja lehet a likviditás további növelésének. A részvényfelaprózástól azt remélik, hogy élénkülni fog a forgalom. De azt is napirendre veszik, hogy az igazgatóság felhatalmazást kapjon saját részvények vásárlásával kapcsolatban.

Döntenek a cég új székhelyéről is: az Andrássy út 59.-be költözik a Konzum, ahol jelenleg egy irodaház található, az egykori Andrássy-palotában, mai nevén Dávid-házban. Ezt az ingatlant még februárban vásárolta meg 2,2 milliárd forintért az Appeninn.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!