szerző:
hvg.hu

Az áramszolgáltató saját telekommunikációs infrastruktúrát épít ki, amelyet bérbe adna a mobilszolgáltatóknak.

A hagyományos lakossági szolgáltatás, illetve a gáz- és villamosenergia-értékesítés mellett két új üzletág fejlesztésébe kezd az Elmű-ÉMÁSZ – mondta a Világgazdaságnak a társaságcsoport igazgatóságának elnöke. Marie-Therese Thiel szerint a következő években évi 6-10 millió eurót fordítanak saját telekommunikációs infrastruktúrájuk kiépítésére, amelyet bérbe adnának a mobilszolgáltatóknak.

Üvegszálas hálózat fejlesztésébe kezdenek, amellyel már tíz éve kísérleteznek, a mobilszolgáltatásban viszont nincsenek terveik – tette hozzá.

Több projektet is futtatnak, Ráckevén például a Vodafone-nal együttműködve fejlesztették a távközlési rendszerüket. Országos szinten gondolkodnak, de első körben az Elmű-ÉMÁSZ szolgáltatási területén ruháznak be. A cél, hogy 2025-re három-négyszeres növekedést érjenek el ebben a szegmensben.

A negyedik üzletág az okosmegoldások portfólióját fedi le. Egy 12 termékcsaládból, egyebek mellett közvilágításból, óraleolvasásból álló csomagot alkottak meg, amelyet főleg ipari felhasználóknak kínálnak. Ezeket augusztusban mutatják be a partnereiknek – mondta az igazgatósági elnök.

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!