szerző:
hvg.hu

A Somogy Megyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével vádol egy férfit, élettársát és annak két fiát, valamint az élettárs édesanyját, akik három éven át palántázták, porciózták és árulták a marihuánát.

A családtagok 2015-től kezdődően több alkalommal vásároltak Ausztriában kendermagot, amit 2017 őszéig a férfi házának kertjében ültettek el. A gyanúsított az élettársával közösen gondozta a növényeket – írta az Ügyészség honlapján. A növények betakarítása után a férfi által kimért és csomagolt kábítószeradagokat az élettársa két fia árulta ismerőseik körében. Az üzlethez idővel a nagymama is csatlakozott, aki a kábítószer tárolásában, nyilvántartásában és az értékesítésből befolyt pénz kezelésében vett részt.

A két fiú 1000,- Ft/g áron jutott hozzá a kábítószerhez, amit aztán 1.500-2.000,- Ft/g áron értékesítettek tovább. A jelentős mennyiségű, mintegy 130 tő kender eladásából a családtagok – a nagymama kivételével – fejenként 4,5 millió Ft-hoz jutottak 2015–2016-ban.

Az ügyészség a jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő férfival, élettársával és a két fiúval szemben végrehajtandó fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabását, míg a szabadlábon lévő nagymamával szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta, illetve a kábítószer eladásából származó vagyon, valamint a kábítószer termesztéséhez használt eszközök elkobzására is indítványt tett.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!