szerző:
hvg.hu

Túlságosan sok készpénzt használnak a magyarok, ezen mindenképp változtatni kell a miniszter szerint.

Minél több diákot kell Magyarországon tartani – mondta Varga Mihály a Zsigmond Király Egyetem versenyképességről szóló konferenciáján. A Portfolio tudósítása szerint a miniszter arról beszélt: a fiatalok hazánkban tartása és használható tudással való ellátása kulcsfontosságú a versenyképesség szempontjából.

A készpénzforgalom „brutális mértékben” növekedett az elmúlt időszakban. Varga arról is beszélt: fontos, hogy ez a trend változzon, és a „sárga csekkek tűnjenek el”.

A miniszter azt is megemlítette: ugyan 50 ezerrel csökkent a közfoglalkoztatottak száma, de 150-160 ezren még mindig közmunkásként dolgoznak. Ezt a létszámot azonban tovább kell csökkenteni szerinte.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!