szerző:
hvg.hu

Az Alibaba 2014-es tőzsdére lépése óta a Xiaomi megjelenése hozhatja a legnagyobb részvénykibocsátást, a kezdettől fogva ott dolgozó alkalmazottaknak ez kétszázszoros pénzt hozhat.

Nemsokára tőzsdére léphet a kínai a Xiaomi, amely ma a világ negyedik legnagyobb okostelefon-gyártójává lépett elő - írja a portfolio.hu a Bloomberg cikkére hivatkozva. 

A nyolc éve alapított kínai cégbe az alkalmazottak saját pénzüket tették bele, kockáztatva, hogy mindet elveszítik, ha a vállalkozás bedől. Most a tőzsdére lépés előtt viszont úgy tűnik: a befektetés megtérül és a kockáztatók hatalmas vagyonra tehetnek szert. Összesen 11 millió dollárt tettek bele az alkalmazottak még az induláskor, most a részesedésük értéke 1,4 és 3 milliárd dollár között lehet. De ha az optimista becslések valósulnak meg, akár meg is kétszázszorozhatják pénzüket a befektetők. 

Az olcsó készülékekkel hódító kínai okostelefon gyártó bámulatos növekedést produkált, a Xiaomi tavaly 67 százalékkal növelte bevételeit A cég már Kínán kívül is terjeszkedik, bevételeinek 28 százalékát külföldről szerzi. A várakozások szerint az Alibaba 2014-es részvénykibocsátása óta a legnagyobb részvénykibocsátás jöhet majd világszinten, ha a Xiaomi tőzsdére lép.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!