szerző:
hvg.hu

Imre Krisztián vakoknak fejlesztett okosszemüvegével nyerte el az év európai innovátora díjat.

A brüsszeli European Business Summit keretein belül idén először adták át Az Év Európai Vezetői díjakat. A díjakat a beérkezett több mint 22 ezer közönségszavazat alapján ítélték oda.

Az év vezetője Emmanuel Macron, Franciaország elnöke, az év személyisége a korrupcióellenes küzdelméről ismert román aktivista, Florin Badita lett. Az év vállalkozójának a a 23 éves holland Boyan Slatot választották, aki 2013 óta dolgozik az óceánok hulladékmentesítésén, az év ügyvezetője pedig Edita Kocyk lett, aki egy olyan, karra csatolható, óraszerű telemedikus műszert fejlesztett ki, melyet néhány európai kórházban is alkalmaznak már a betegek állapotának követésére.

Imre Krisztián az év innovátora díjat nyerte el Extended Visual Assistant (EVA) nevű, látássérülteket segítő szemüvegével, melyről itt írtunk korábban.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!