szerző:
hvg.hu

Tavaly április óta „működik” vendégházként az a Batidai vadászkastély, ami nem Lázár Jánosé. Nyolc hónap alatt 2,7 millió forint árbevétele volt a cégnek, amelyet az építtetők hoztak létre, és egyetlen alkalmazott sincs, aki a tulajdonos által beígért prémium ügyfeleket kiszolgálná.

Mérlegen a NER
Az igazság napja május 31-e, amikor a cégek közzétették éves beszámolóikat. Ekkor derült ki az is, mennyit fialt a kormányközeli vállalkozóknak 2017-ben Orbán Viktor, Lázár János vagy Rogán Antal barátsága.
Friss cikkek a témában

Prémiumkategóriás ügyfeleket várnak a vadászkastélyba, akiket saját kapcsolataikon keresztül érnek el, ezért nincs szüksége hirdetésre - ezt még tavaly tudta meg a delmagyar.hu az egyik tulajdonostól, Kulik Jenőtől, aki egyébként hódmezővásárhelyi önkormányzati cégek igazgatósági tagja is, több üzleti megbízást is kapott a várostól, valamint a Miniszterelnökségtől is.

A kastély bejáratánál ugyan kint a tábla, amely Nagyréti Vendégházként hirdeti az építményt, de túl nagy forgalmat nem bonyolíthat az építményt üzemeltető cég, a Grosswiese Zrt., amelyet Kulik Jenő, Szabó István, és Bónus István, aki a városban mostanában a vele kötött reprezentációs megbízások miatt gyakrabban került a hírekbe, alapított. A delmagyar.hu újságírójának tavaly Kulik azt is megírta, hogy ezer euróért adják ki majd a komplexumot, részleteket persze nem közölt, hogy ezért az összegért mennyi ideig tartózkodhat valaki a vendégházban, és hány helyiséget használhat az óriási épületben. Így arról legfeljebb fantáziálni lehet, hogy a nyolc hónap alatt havonta folyt be ezer euró a bérletért, vagy esetleg egy-egy alkalommal havonta hívtak meg prémium vendéget.

A tavaly alapított cég beszámolójából kiderül, hogy az alapítás óta eltelt nyolc hónapban 2,7 millió árbevétele volt az ingatlan bérbeadásával foglalkozó zrt-nek, valamint az is, hogy egyetlen alkalmazott sem dolgozott a cégnél. A gazdasági társaság félmillió forintnál alig több nyereségét az eredménytartalékba tették.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
hvg.hu Vállalkozás

A batidai vadászkastély egyik tulajdonosánál verte el a tízmilliókat ételre, italra a vásárhelyi Városháza

A Márki-Zay Péter szerint "borsos" reprezentációra szánt pénzt annál a vállalkozónál költötte el a városháza, aki a hírportálokon sokat pörgött vadászkastélyt üzemelteti. A szerződésben szereplő 30 millió forint helyett közel 50 milliót költöttek el. A helyi Fidesz-frakció elnöke szerint ebből vettek pogácsát a helyi civilek is.

hvg.hu Vállalkozás

A batidai vadászkastély nem Lázáréké, csak a körülötte levő földek

Már fogad vendégeket az a vadászkastély, amelyet a helyi pletykák Lázár Jánoshoz kötnek. Most a Magyar Narancs újságírója azt is kiderítette, hogy nem csak az a kastéllyal szomszédos erdő Lázáré, amit a miniszter korábban elismert, hanem több környező terület a családé. A Nagyréti Vendégháznak elnevezett kastély már üzemel, de nem hirdeti magát, exkluzív vendégeket fogad 1000 euróért.