szerző:
hvg.hu

Nem a legjobb helyszínt választotta ki a Lufthansa a világbajnokságra induló járatainak reklámjához.

Focinyár 2018
Van-e ennél nagyobb sportesemény a világon? Egyesek szerint az olimpia az, mások állítják, a labdarúgó világbajnokság a csúcs. Ha így van, akkor most itt a csúcs: június 14. és július 15. között foci-vb Oroszországban. Kövesse az eseményeket – meccseket percről percre, híreket, elemzéseket, publicisztikákat és jegyzeteket – a hvg.hu-val.
A cikksorozat támogatója a Nissan

Egy csapat csak a meccsen vezethet. Ön bárhol. Az új Nissan X-Trail minden akadályt legyőz. Fedezze fel!

hirdetés
Friss cikkek a témában

Visszavonta a Lufthansa a foci-vb előtti reklámját, mert kiderült, hogy az Oroszországba tartó járataikat Kijevvel reklámozták – írta a Kyivpost.com. A reklámban német turisták utaznak Oroszországba, de nem volt nehéz kiszúrni, hogy a videó legnagyobb részében nem egy orosz várost mutatnak, hanem Kijevet.

A légitársaság egy ideig kivárt, de végül csak jelezte a szóvivőjük: logisztikai okokból forgattak Kijevben. Sokszor megtörténik, hogy a reklámokban vagy filmekben más városban készülnek a felvételek, de csak most jöttek rá, hogy ez sokak érzéseit megsértette – tette hozzá.

Az idei BL-döntőt egyébként épp Kijevben rendezték, ott azért kellett lecserélni a plakátokat, mert a helyiek nem örültek a Gazprom reklámjainak.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!