szerző:
hvg.hu

A vallásszabadságra hivatkozva megtagadhatta a cukrász azt, hogy egy meleg esküvőre készítsen tortát.

Az amerikai Legfelsőbb Bíróság úgy szavazott: jogosan utasította vissza egy coloradói cukrász azt, hogy egy meleg esküvőre készítsen tortát – írta az Independent.

Jack Phillips az után fordult a Legfelsőbb Bírósághoz, hogy egy helyi testület elítélte a torta elkészítésének visszautasításáért. Ő azt állította, hogy a vallásszabadsághoz fűződő jogait megsértették ezzel, a bíróság pedig igazat adott neki.

Arról azonban nem mondott ki semmit sem bővebben a bíróság, hogy milyen esetekben kérhetnek az amerikaiak felmentést a diszkriminációs törvények alól a vallásszabadságra hivatkozva.

(Borítóképünk illusztráció.)

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!