szerző:
hvg.hu

Az Adidas legyőzte a Nike-t: a foci-vb harminckét csapata közül a legtöbbnek a német cég adja a felszerelést.

Focinyár 2018
Van-e ennél nagyobb sportesemény a világon? Egyesek szerint az olimpia az, mások állítják, a labdarúgó világbajnokság a csúcs. Most, közvetlenül a döntő után, annak hatása alatt, utóbbiakkal értünk egyet. Ezen az oldalon felidézheti a pillanatokat, amelyek ezt igazolják.
Friss cikkek a témában

A gazzetta.it összesítése szerint a világbajnokság csapatainak kétharmadát a két nagy sportszergyártó valamelyike öltözteti, közöttük pedig 12-10-re nyert az Adidas. Az ő ruháikban játszik például az argentin, a belga, a német és a spanyol csapat, a Nike pedig a braziloknak, a franciáknak, a portugáloknak, vagy épp az angoloknak ad ruhákat és cipőket.

A dobogó harmadik helye a Pumáé lett, az ő szerelésükben négy válogatott lép pályára, rajtuk kívül pedig öt más sportszergyártó támogatásával lesz ott pár csapat a vb-n.

A 2018-as világbajnokság sportszergyártói:

Adidas – Argentína, Belgium, Egyiptom, Irán, Japán, Kolumbia, Marokkó, Mexikó, Németország, Oroszország, Spanyolország, Svédország

Nike – Anglia, Ausztrália, Brazília, Dél-Korea, Franciaország, Horvátország, Lengyelország, Nigéria, Portugália, Szaúd-Arábia

Puma – Svájc, Szenegál, Szerbia, Uruguay

New Balance – Costa Rica, Panama

Errea – Izland

Hummel – Dánia

Uhlsport – Tunézia

Umbro – Peru

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!