szerző:
MTI / hvg.hu

A focivébé jegyeinek értékesítése az oldalon keresztül a FIFA szerint illegális.

Focinyár 2018
Van-e ennél nagyobb sportesemény a világon? Egyesek szerint az olimpia az, mások állítják, a labdarúgó világbajnokság a csúcs. Ha így van, akkor most itt a csúcs: június 14. és július 15. között foci-vb Oroszországban. Kövesse az eseményeket – meccseket percről percre, híreket, elemzéseket, publicisztikákat és jegyzeteket – a hvg.hu-val.
A cikksorozat támogatója a Nissan

Egy csapat csak a meccsen vezethet. Ön bárhol. Az új Nissan X-Trail minden akadályt legyőz. Fedezze fel!

hirdetés
Friss cikkek a témában

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) feljelentette a Viagogo internetes jegyértékesítő céget az oroszországi világbajnokság belépőinek árusítása miatt.

A FIFA keddi tájékoztatása szerint több más szervezettel közösen azért fordult a genfi ügyészséghez, mert szerinte a Viagogo átláthatatlan és megtévesztő üzleti magatartást folytat, úgynevezett másodlagos piacot működtet a jegyek újrahasznosítása révén.

A nemzetközi szövetség közleményében hangsúlyozta: számára a vb-re kilátogatók biztonsága a legfontosabb, illetve az, hogy tisztességes jegyértékesítési rendszert működtessen. A FIFA hozzátette: elképzelhető, hogy akik nem hivatalos jegyértékesítőtől – többek között a Viagogótól – szerezték be belépőiket, azokat nem fogják beengedni a mérkőzésekre a jövő csütörtökön kezdődő világbajnokságon.

A Viagogo egyfajta legális jegyüzérportál, amely a jegyeknek úgynevezett "másodlagos értékesítésével" foglalkozik. A foci-vb meccsein kívül koncertekre, fesztiválokra, színházi előadásokra is kínál belépőket, de már korábban is több kritika érte.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!