szerző:
hvg.hu

Vakon vizsgázott kitűnőre szakácsként a kisteleki Kurucsai Szabolcs, trükkös megoldásokkal oldotta meg, hogy nem lát. Pedig alig találtak neki gyakorló helyet.

Egy szegedi hotelban gyakornokoskodhatott a kisteleki Kurucsai Szabolcs, aki nem mellesleg városában egy, a vak és látó emberek közötti kapcsolatot építő civil szervezetet is vezet – írja a delmagyar.hu. A fiatal srác már cipész és masszőri szakmát is szerzett, majd Szegeden a szakács suliba is jelentkezett. A helyi lap segített a fiúnak gyakorló helyet keresni, mert olyan vendéglátós nemigen akadt, aki a 384 órás gyakorlati időt biztosította volna a számára. Miután ezt is támogatással tető alá hozták, most vizsgázott és kitűnőre sikerült a feladatként kapott ételsor, közte a bevert tojás Hadik-módra.

De vajon hogyan formál teljesen szabályos marhahúspogácsát a Hadik-módra készült bevert tojáshoz egy vak ember? 

 Nagy méretű pogácsaszaggatót állítunk bele a serpenyőbe, abba simítom bele a darált húst, így megfelelő

– mondta a lapnak Szabolcs.

A fiúnak nagy tervei vannak, főzőiskolát, tréningeket szeretne tartani gyengén látóknak, de egy szakácskönyv kiadására is készül, amelyet látássérültek és mások is egyformán használhatnak.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!