szerző:
hvg.hu

Ha megfogadják a cég igazgatóságának javaslatát, nőhet a Konzum-részvények tőzsdei forgalma, likviditása és árfolyama is.

A 25 forint névértékű törzsrészvények helyett 2,5 forintos törzsrészvények fogják alkotni a Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt. alaptőkéjét, közölte a cég a tőzsde honlapján kedden.

 A splitet a cég igazgatósága javasolja a június 14-i rendkívüli közgyűlésnek – írta az MTI. A határozati javaslat szerint a törzsrészvények felaprózásával az alaptőkét 292 841 590 darab, egyenként 2,5 forint névértékű törzsrészvény fogja alkotni.

A magyar piacon a tapasztalatok szerint a split, azaz a részvényfelaprózás általában növeli az adott részvény tőzsdei forgalmát, hiszen az újabb szereplők belépésével emelkedik a likviditás, és az árfolyamra is jótékony hatással van – főleg, ha az adott vállalat stabilan teljesít.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!