szerző:
hvg.hu

A GQ szinte tényként ír arról, hogy a világ egyik legeredményesebb teniszezője hosszú idő után szerződést bont a már szinte hozzánőtt Nike-val.

A svájci teniszezőt a lap cikke szerint a japán Uniqlo nevű ruhamárkát gyártó cég csábítja, sőt, gyakorlatilag tényként írnak arról, hogy Federer kész szerződést bontani a mostanra vele szinte eggyé vált Nike-val.

A GQ azt írja, a világsztár igen komoly, 300 millió dolláros ajánlatot kapott, amit 10 év alatt fizetnének meg neki a japánok. A hazai viszonylatban nagyjából 79 milliárd forintnak megfelelő összegért cserébe Federernek a Uniqlo ruháit kellene viselnie, és természetesen a cég által megjelölt reklámkampányokban is részt kellene venni, arccal és névvel együtt.

A szerződés érdekes része, jegyzi meg a GQ, annak időtartama, ugyanis a most 36 éves svájci a lejártakor több mint valószínű, hogy már nem fog játszani, a japánoknak azonban így is megérheti. Hiszen egy olyan arc ismertsége, mint amilyen Federeré is, évtizedek múltán sem fog megfakulni. Ennél nagyobb reklámot pedig egy vállalat sem kívánhatna magának.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!