szerző:
hvg.hu

Fontos állami megrendelései is vannak a cégnek, amelynek a raktára leégett.

Ugyan elfojtották a lángokat a Ramiris raktárában, de az épület így is leégett. A műszaki cikkeket tároló, 3000 négyzetméteres raktárépület gyulladt ki a főváros XIII. kerületében, a Frangepán utcában.

Az Index arról ír: az elektronikai nagykereskedelemmel foglalkozó cég kára akár milliárdos is lehet. Ráadásul a tűz akár a magyar piacot is átrendezhetné, a Ramiris ugyanis az egyik legnagyobb elektronikai beszállító, fontos állami megrendelései is vannak.

A Ramiris, amelyből csak tavaly 1,2 milliárd forint osztalékot vettek ki, egy ciprusi cég és Fabó György tulajdona, de egy céghálón keresztül Seszták Miklós volt fejlesztési miniszter neve is felbukkan a vállalat körül.

Ráadásul Sesztáknak van egy Ramiris Autó Kft. nevű cége is, amely kisvárdai, és autókereskedéssel foglalkozik, ebben a vagyonnyilatkozata szerint a képviselő 100 százalékos tulajdonos.

Seszták még 2014-ben, a miniszterjelölti meghallgatásán arról beszélt, csak egy ügyben végzett jogi munkát a Ramiris számára.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!