A jobbikos Lukács László György küldött írásbeli kérdést a Pénzügyminisztériumba.

A Jobbik országgyűlélsi képviselője Varga Mihály pénzügyminiszternek címezte írásbeli kérdését, helyette a tárca államtitkára, Tállai András válaszolt. Lukács László György arra volt kíváncsi, hogy mi lett a Palóc Nagykereskedelmi Kft. munkavállalóival.

Az államtitkár azt írta, a Palóc Nagyker felszámolásakor 170 embert bocsátottak el, és a Nemzeti Foglalkoztatási Alapból több mint 385 millió forintnyi elmaradt munkabért fizettek ki. Ez a pénz nemcsak a felszámoláskor kirúgottak között oszlott el, jutott belőle azoknak is, akiknek a felszámolás előtt szűnt meg a munkaviszonyuk, vagy gyesről tértek vissza.

Tállai András azt is közölte: 2016 januárjában 4500 regisztrált álláskeresőt tartottak nyilván a kereskedelemben, míg az üres álláshelyek száma megközelítette a 6 ezret Nógrád megyében. Az államtitkár ebből azt a következtetést vonta le, hogy a nógrádi cég elbocsátott munkavállalóinak volt hol elhelyezkedniük.

A Palóc Nagykereskedelmi Kft.-nél 2016. szeptember 23-án rendelték el a csődeljárást. A cég a csődeljárás előtt Nógrád megye legnagyobb munkáltatója volt, 1300 embert alkalmazott.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!