szerző:
hvg.hu

Több milliárd forintos beruházással megduplázza veszprémi üzeme gyártókapacitását a Pannontej Zrt.

A Pannontej elősütött és panírozott (úgynevezett pané) termékek gyártásának fejlesztését kezdte el a városban, a különlegességek gyártásához két új gyártósort helyeznek üzembe, valamint új épülete és raktárat is létrehoznak, az új gyártás elindítása munkahelyeket teremt Veszprémben – közölte a cég.

A Veszprémben gyártott új sajtok főleg exportra – az európai, a kínai és az amerikai piacokra – kerülnek majd. A vállalat emellett egyik legnagyobb globális innovációs és fejlesztési központját is a városba telepíti. A már elindult építési munkálatok első szakasza a tervek szerint szeptemberben zárul, a folyamat második fázisában a pané termékek gyártósora a Savencia–csoport cseh egységéből 2019 januárjában érkezik Veszprémbe. Az egyebek között a Medve sajtmárkát gyártó vállalat középtávon egy másik, modern gyártósor beszerzését is tervezi, ami további kapacitásbővítést eredményezhet az üzemben.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!