szerző:
hvg.hu

Több milliárd forintos beruházással megduplázza veszprémi üzeme gyártókapacitását a Pannontej Zrt.

A Pannontej elősütött és panírozott (úgynevezett pané) termékek gyártásának fejlesztését kezdte el a városban, a különlegességek gyártásához két új gyártósort helyeznek üzembe, valamint új épülete és raktárat is létrehoznak, az új gyártás elindítása munkahelyeket teremt Veszprémben – közölte a cég.

A Veszprémben gyártott új sajtok főleg exportra – az európai, a kínai és az amerikai piacokra – kerülnek majd. A vállalat emellett egyik legnagyobb globális innovációs és fejlesztési központját is a városba telepíti. A már elindult építési munkálatok első szakasza a tervek szerint szeptemberben zárul, a folyamat második fázisában a pané termékek gyártósora a Savencia–csoport cseh egységéből 2019 januárjában érkezik Veszprémbe. Az egyebek között a Medve sajtmárkát gyártó vállalat középtávon egy másik, modern gyártósor beszerzését is tervezi, ami további kapacitásbővítést eredményezhet az üzemben.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!