szerző:
hvg.hu

A Tematic Media Group a 24.hu szerint azt kéri a bíróságtól, hogy az országos frekvenciapályázaton május 22-én győztesnek nyilvánított Hold Reklám Kft. addig ne használhassa a Retro Rádió nevet, ameddig jogerősen le nem zárul a védjegyvita.

Azonnali bírósági intézkedést kezdeményeztek a Fővárosi Törvényszéken a péntektől országosan sugárzó Retro Rádióval szemben, valószínűsített védjegybitorlásra hivatkozva – írja a 24.hu.

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának adatbázisa szerint a budapesti Sláger FM-et tulajdonló, valamint a Sláger TV-t is működtető Tematic Media Group még 2016-ban bejegyeztette a Retro FM ábrás védjegyet, övék a Retro TV elnevezés is. A jogvita a cégek között mégsem a Tematic felől indult, hanem a budapesti ingyenes FM 99,5 MHz-en, mostanáig Retro Rádió néven sugárzó Retro Rádió Kft. anyavállalatától, a Tranzisztor Kft. irányából. Az SZTNH adatbázisa szerint a Tranzisztor Kft. 2017 decemberében törlési kérelmet nyújtott be ugyanis a Tematic 2016 augusztusában lajstromozott Retro FM védjegyeivel szemben. Erre a lépésre reagált aztán a Tematic.

A lap szerint az Andy Vajnával és Mészáros Lőrinccel is összefüggésbe hozható Retro Rádió tulajdonosa, a Hold Reklám Kft. a pályázatban még POP FM néven vállalt műsorszolgáltatást, de a Médiatanács végül hozzájárult a névváltoztatáshoz.

A lap úgy tudja: a Tematic Media Group azt kéri a bíróságtól, hogy az országos frekvenciapályázaton május 22-én győztesnek nyilvánított Hold Reklám Kft. addig ne használhassa a Retro Rádió nevet, ameddig jogerősen le nem zárul a védjegyvita.

A Tematic Media Grouptól a 24.hu-nak nem kívántak nyilatkozni az üggyel kapcsolatban.

Az eddigi budapesti Retro Rádióból péntekre egyébként Magyar FM lett a 99,5 MHz-en, míg a nyíregyházi Retróból Best FM.

 

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!