szerző:
hvg.hu

Hódít a magánegészségügy.

A magyar orvosok közel tizede már kizárólag a magánszférában dolgozik, a nagy többségük pedig az állami és a privát szférában is munkát vállal - írja a Népszava szombati lapszáma. A napilap Rékassy Balázs egészségügyi szakközgazdász firss kutatását idézi, e szerint a hazai orvosok nem sokkal több mint negyede az, aki kizárólag állami munkahelyen dolgozik.

A magánellátást a kevesebb beteg, a jobb körülmények és a magasabb jövedelem egyaránt vonzóvá teszi a doktorok számára.

A felmérés szerint a magyar doktorok átlagosan havi nettó 1,2 millió forintos fizetéssel lennének elégedettek.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!