szerző:
hvg.hu/MTI

A reptéren 44 légitársaság több mint 100 úti cél felé indít járatokat, szükség van a folyamatos bővítésre.

Még az idén megkezdődik egy légiteheráru-szállítási központ és egy hatszintes zárt parkolóház a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren – közölte a repteret működtető Budapest Airport szóvivője a Kossuth rádióban. Hardy Mihály elmondta: korábban már elkészült egy új szálloda és egy logisztikai központ is a csomagküldő-szolgálatok részére, mindez a 2016-os fejlesztési terv keretében.

A bővítésekre az utasforgalom dinamikus növekedése miatt van szükség. Jelenleg ugyanis 44 légitársaság több mint 100 úti cél felé indít járatokat, a zavartalan működés érdekében pedig 10 ezer ember és 70 cég dolgozik a reptéren.

Hardy annak apropóján nyilatkozott, hogy szerdán elindult az első repülőgép a B2 terminálhoz kapcsolódó új utasmólóról. A móló 220 méter hosszú és több mint 10 ezer négyzetméteres, mindkét oldaláról beszállókapuk nyílnak.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!