szerző:
hvg.hu/MTI

Több mint másfél millióan fordultak meg nálunk.

Soha annyi utast nem kezelt még a ferihegyi repülőtér egy hónapban, mint idén júliusban: az utasforgalom átlépte a másfél milliót. A július egyébként is forgalmas hónap a légiközlekedés szempontjából, legtöbben ugyanis ilyenkor töltik szabadságukat és indulnak nyaralni, de a júliusi forgalommal a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér rekordot döntött.

A repülőtér üzemeltetője szerint az utasforgalom rohamos növekedése a fejlesztéseknek és az úti célok folyamatos bővítésének köszönhető, a már itt lévő légitársaságok pedig nagyobb repülőgépeket állítanak forgalomba, mint korábban.

Kam Jandu, a Budapest Airport kereskedelmi igazgatója hangsúlyozta, hogy a ferihegyi utasforgalom bővülési üteme két és félszer akkora, mint az európai átlag, és a közép-kelet-európai régióban is kiemelkedő.

Tavaly a budapesti repülőtéren rekordszámú, 13 millió utas fordult meg, a repülőtér vezetése abban bízik, hogy ebben az évben az utasszám elérheti akár a 15 milliót is.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!