szerző:
hvg.hu/MTI

Hamis e-mail-címről arra próbálják rávenni az ügyfeleket, hogy több millió forintot utaljanak át nekik.

Csalási kísérletre figyelmeztet az Országos Dohányboltellátó Kft., ismeretlenek ugyanis hamis e-mail-címről, a cég nevében küldenek üzeneteket ügyfeleiknek. A csalók azt írják, hogy augusztus 9-én egyszeri alkalommal egyedi kedvezménnyel lehet rendelni dohányárut a cégtől, amennyiben az ügyfelek több millió forintos átutalást hajtanak végre a megrendelés leadása előtt.

A csalók valószínűleg egy külföldi szerverről hamisítják meg a Dohányboltellátó saját e-mail-címét, így jutnak el a potenciális megrendelőkhöz.

A cég arra kér mindenkit, hogy ne válaszoljanak a levélre, és semmiképp ne utaljanak pénzt a megadott számlaszámra, ők ugyanis nem adnak ilyen vagy ehhez hasonló egyedi kedvezményt, ugyanis ezt törvény tiltja. A Dohányboltellátó hozzátette, hogy jogi lépéseket tesz az ügyben.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Itthon

Csalókra figyelmeztet a vízművek, Óbudán most nincs óraleolvasás

Nem lehet elégszer elmondani, hogy nem szabad gyanús alakokat beengedni a lakásba. A közszolgáltatók munkatársai kötelesek fényképes igazolvánnyal igazolni magukat, és csak meghatározott esetekben csengetnek be lakásokba. Óbudán csalók fosztottak ki főként idős embereket, a Fővárosi Vízművek figyelmeztetést adott ki.