szerző:
hvg.hu

Nem elég inni, blogolni is kell.

Az álláshirdetést az egyik ginmárkát, a Bombay Sapphire-t gyártó cég tette közzé. Azt írták, a nagykövetnek nincs más dolga, mint utazni és inni. Az apropót az adta, hogy szeretnék felhívni a figyelmet arra a londoni Sohóban, nemrégiben nyílt bárra, amely a világszerte ismert és kedvelt sorozatnak, a 80 nap alatt a Föld körül címűnek állít emléket. Az ivó neve stílszerűen Mr. Fogg Kutatási Társaság.

Az Independent azt írja, az állásra jelentkezni a kocsmában lehet. Ha azonban valaki nem szereti a füstöt, a bár internetes oldalán is kitöltheti a pályázati lapot. Az érdeklődőknek emellett egy videót is fel kell tölteniük, amiből annak kell kiderülnie, hogy miért ők a legalkalmasabbak a posztra.

A szerencsések közül néhányan eljuthatnak Mumbaiba, Hongkongba, San Franciscóba, New Yorkba és Lisszabonba. Az indulásig már nem sok idő maradt, a kiírás szerint az utakat augusztus és november között tervezik. A nyerteseknek nem elég inni, dokumentálniuk is kell az utazásukat újságokban, közösségi oldalakon és blogokban. Feladatul kapják azt is, hogy útjuk során gyűjtsenek olyan növényeket, amelyekből Londonba visszatérve új koktélt tudnak majd keverni, ennek neve Koktél A Világ Körül lesz.    

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!