szerző:
hvg.hu

Nem a vasút, hanem az útépítések miatt állunk elöl a közlekedési kiadások listáján.

Magyarországnál az egész EU-ban csak Luxemburgban költött többet az állam GDP-arányosan közlekedésre 2016-ban – számolt az Eurostat. Nálunk a GDP 3,5 százalékának megfelelő összeg ment el a közlekedés fejlesztésére. Az európai lista élén amúgy is a mi régiónk áll: Csehországban szintén 3,5 százalékos ez az arány, utánunk pedig Szlovákia, Románia, Ausztria és Lengyelország következik a listán.

Ennek az egyik oka az, hogy egész mást jelent a magyar GDP 3,5 százalékát elkölteni közlekedésre, mint mondjuk a német 1,5 százalékát. Még fontosabb viszont, hogy az Eurostat az útépítéseket ugyanúgy ide számolja, mint a tömegközlekedés fejlesztését, ebben pedig valóban nagy fejlesztések voltak mostanában.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!