szerző:
hvg.hu

92 éves volt.

Meghalt Richard DeVos amerikai milliárdos, az Amway alapítója - írja az AP hírügynökség. A család szóvivője közölte, hogy a 92 éves üzletembert michigani otthonában érte a halál, egy fertőzés következtében fellépő szövődmény miatt.

A Forbes magazin szerint Richard DeVos 2012-ben az Egyesült Államok 60. leggazdagabb embere volt, a nemzetközi ranglistán pedig a 205. helyen állt. Akkor 5,1 milliárd dollárosra becsülték a vagyonát, de családja tulajdonában van az Orlando Magic kosárlabdacsapata is, amely 2017-ben az NBA alsóházához tartozott.

DeVos az Amwayt egy barátjával, Jay van Andellel közösen alapította 1959-ben, és 1993-ig ő votl a cég elnöke.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!