hvg.hu Vállalkozás

Ki a ragadozó? Évente 70 millió cápát pusztít el az emberi mohóság

A cápák általában akkor kerülnek be a hírekbe, ha valahol Ausztrália vagy Dél-Afrika partjainál megsebesítenek, netán megölnek egy szörföst. Ilyenkor az egész világsajtót bejáró információ alapján az a benyomás keletkezhet, hogy a cápa fenyegeti az embert. Pedig a valóság éppen fordított.

MTI Vállalkozás

Felpörgette a magyar borexportot a Lidl

Tavaly a Lidl Magyarország révén a magyar borászatok 6,1 millió palack bort exportáltak, ami mintegy 50 százalékkal több az előző évi 4 millió palackhoz képest - mondta Nepp Zoltán, a cég beszerzési ügyvezető igazgatója.

hvg.hu Vállalkozás

Lökhajtásos versenygépek jubilálnak Egerben

Tizedik alkalommal versenyezhetnek a sűrített levegővel hajtott járgányok Egerben. Az egyetemisták Nemzetközi Aventics Pneumobil Versenyére idén május elején kerül sor, de az már most biztos, hogy több mint 50 jármű állhat rajthoz.

hvg.hu Vállalkozás

Fotók: Sporthidzsábot dobott piacra a Nike

Az egyrétegű, sportoláshoz tervezett anyagból készült hidzsábot olyan sportolók visszajelzései alapján fejlesztették, akik eddig arra panaszkodtak, hogy a hagyományos hidzsáb akadályozza őket a sportolásban.

hvg.hu Vállalkozás

A NAV ugrott fejest egy újabb, elképesztő Simonka-ügybe

Legalább tízszer kaptunk a szívünkhöz, amíg elolvastuk, mi lett a "Magyarország és Románia sajtókapcsolatainak javítására" szánt 60 millió forintos EU-támogatással Simonkáék környékén. Az ügyészség nyomozással bízta meg a NAV-ot.

1
5 6 7 8 9
1296
A címlapról ajánljuk