bankmonitor.hu Vállalkozás

Vállalkozó? Katázik? Így kerülheti el a nyomorúságos nyugdíjas éveket

Van egy jó meg egy rossz hírünk a katás vállalkozóknak. A jó az, hogy most több pénz maradhat a zsebükben, mint alkalmazottként. A rossz az, hogy nyugdíjasként jóval alacsonyabb ellátásra számíthatnak. Mennyit kell félretenniük a mostani pluszból a nyugdíjas nélkülözés elkerülése érdekében? A Bankmonitor forintra kiszámolta.

HVG Extra Business Business magazin

Mire költenek a magyar gazdagok?

A pénz nem számít, de vásárláskor hajlamosak alkudni, és igenis megnézik, hogy amire költenek, az ár-érték arányban megfelelő-e. Emellett ragaszkodnak a minőséghez, az egyediséghez és márkákhoz is a magyar gazdagok.

hvg.hu Vállalkozás

A Didi már 50 milliárd dollárt ér

A kínai Uber-ként emlegetett vállalkozás 2015-ben indult online taxiszolgáltatásként, több, hasonló profilú cég egyesülésével. Ma ott tart, hogy terjeszkedést tervez a nemzetközi piacon és mesterséges intelligenciával foglalkozó projekteket indít.

hvg.hu Vállalkozás

Gyilkos árháborúba csöppen a Lidl az Egyesült Államokban

A német üzletlánc az első húsz üzletének megnyitására készül Észak-Karolinában, Dél-Karolinában és Virginiában. Egy éven belül már 80 boltot akar üzemeltetni az Egyesült Államokban, amelynek kereskedelmi üzletláncai okultak a brit példából és készülnek a vásárlókért folyó nagy árháborúra.

Illényi Balázs Vállalkozás

Eszméletlen, mikből készülnek manapság a luxusórák

Nem hozott igazi forradalmat a szilícium a luxusóragyártásban, ma már inkább a szén és a high-tech kompozitok a menők. Az anyaghasználatban tobzódik az extravagancia: a cementtől a madártollig szinte mindent kipróbálnak.

1
5 6 7 8 9
1325
A címlapról ajánljuk