Átalakítják a Yahoo-t, több ezres leépítést terveznek

2012. április 01., vasárnap, 15:08 • Utolsó frissítés: 2012. április 01., vasárnap, 15:09
Szerző:


Címkék: ; ; ; ; ;

A Yahoo!

A Yahoo! eladná internetes keresőmotorját és online reklám technológiáját a Microsoftnak vagy a Google-nek, tevékenységét pedig gyökerestől átszervezné, hogy felvegye a lépést versenytársaival. A társaság új vezérigazgatója több ezer fős, fokozatos elbocsátások kezdetét jelenthet be már a jövő héten, amelyek elsősorban a termékszolgáltatásokat, a kutatást és a marketinget érinthetik.

A megmaradt tevékenységeket egy kommunikációval és keresőüzlettel foglalkozó globális média részlegbe, egy globális ér regionális helyzetkiértékeléssel foglalkozó részlegbe, és egy mindössze 50 fős kutatási részlegbe szerveznék át - írta az AllThingsDigital Yahoo!-s forrásokra hivatkozva.  A jelek szerint azt azonban még mindig nem tudják a Yahoo! vezérkarában, milyen jövőbeli irányt kellene szabni a cégnek.

Az új vezér, Scott Thompson baltával állt neki lefaragni a Yahoo! versenyhátrányát, és a beszámolók szerint az igazgatók ostorozása bizonytalan helyzetet teremtett a cégen belül, amely jelenleg 14 ezer embert foglalkoztat, és évek óta küzd, hogy újra nyereségessé váljon. Az AllThingsDigital szerint Thompson akár kintről is hívhat igazgatókat az új részlegek élére, abban a reményben, hogy fordítanak a Yahoo! szekerén.

Hagyomány és innováció generációkon át
Hagyomány és innováció generációkon át

A Ziegler Csoport immár a harmadik generáció óta működik családi vállalkozásként. A cég generációról generációra bővült, és fejlődött jelenlegi méretére.

Hirdetés
Véleménye van? Ossza meg velünk!


Átalakítják a Yahoo-t, több ezres leépítést terveznek
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X