Belebukott a diploma-bortányba a Yahoo-vezér

2012. május 14., hétfő, 18:49 • Utolsó frissítés: 2012. május 14., hétfő, 18:51
Szerző:


Címkék: ; ; ; ;

Belebukott a Yahoo vezérigazgatója abba a cég külső tulajdonosa által elindított botrányba, amely során több Yahoo-s...

Belebukott a Yahoo vezérigazgatója abba a cég külső tulajdonosa által elindított botrányba, amely során több Yahoo-s felsővezetőről is kiderült, hogy a szakmai önéletrajzában a valóstól eltérő adatokat adott meg a végzettségére vonatkozóan. Az internetes keresőcég élére a PayPaltól mindössze négy hónapja átigazolt Scott Thompson Yahoo-vezér hivatalos cv-jében az szerepel, hogy informatika BA-diplomával rendelkezik, holott számvitelből végzett. A vezérigazgató mellett a kereső üzletág vezetője, Patti Hart is nagyot mondott az önéletrajzában, állítása szerint marketingből és közgazdaságtanból szerzett BA diplomát az Illinois State University-n, ám valójában üzleti adminisztráció szakon végzett.

A Yahoo igazgatótanácsa először megpróbált tudomást sem venni a vezérigazgatót ért támadásról, mondván Thompson a gyakorlatban már bizonyított a PayPal élén, és a Yahoo-hoz történő átigazolása sem okozott csalódást, ám a hétvégén taktikát váltott. Thompson bejelentése szerint lemond posztjáról, hogy a nemrég azonosított rákbetegsége kezelésére koncentráljon - írta a Wall Street Journal. Thompson betegségére a napokban derült fény, miközben az internetes keresőcég vizsgálata során megbizonyosodott arról, hogy a cégvezető felelősé tehető a valóságtól eltérő adatokat közlő önéletrajza miatt.

A botrányt kirobbantó Yahoo-tulajdonos elérte, amit akart, az akciója eredményeként helyet kapott a cég igazgatótanácsában, amely a múlt héten jelentős átalakításba kezdett a cégvezetésben. A Yahoo-részvények a hétvégi fejlemények hatására közel 3 százalékkal drágultak a hétfői kereskedésben, miközben a Nasdaq több mint fél százalékos mínuszban járt.

Hagyomány és innováció generációkon át
Hagyomány és innováció generációkon át

A Ziegler Csoport immár a harmadik generáció óta működik családi vállalkozásként. A cég generációról generációra bővült, és fejlődött jelenlegi méretére.

Hirdetés
Véleménye van? Ossza meg velünk!


Belebukott a diploma-bortányba a Yahoo-vezér
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X