Elmarad a nagy visszatérés - gyengén teljesített a Citi

2012. április 16., hétfő, 15:54 • Utolsó frissítés: 2012. április 16., hétfő, 15:55
Szerző:


Címkék: ; ; ; ; ; ; ; ;

Csalódást okozhat a Citigroup idei első negyedévi eredménye a Wall Street-i befektetők számára.

Csalódást okozhat a Citigroup idei első negyedévi eredménye a Wall Street-i befektetők számára. A bank ugyan a várakozásoknál magasabb profitról számolt be, ám bevételei nem érték el az előrejelzéseket. A múlt héten kezdődött amerikai vállalati gyorsjelentési szezonban különös figyelem övezi a pénzügyi szektorból jövő számokat, hiszen a tavalyi negyedik negyedévben a bankok teljesítettek a legjobban - és húzták fel az s&P 500-as indexén szereplő cégek összesített eredménymutatóit, így a hitelintézetek eredményeinek további javulása az amerikai vállalati eredmények széles körű javulását vetíthetné előre.

Az elmúlt napokban pénzügyi beszámolójukat közzétevő bankok eredményei azonban legjobb esetben is csak félsikert jeleznek. Az USA legnagyobb bankja, a JP Morgan Chase eredménye az első negyedévben tovább csökkent, igaz, a vártnál kisebb mértékben. A bank azonban arra figyelmeztetett, hogy a jelzálogpiaci válság hitelportfólió-romboló hatásai még nem múltak el, a veszteségek a következő időszakban tovább nőhetnek. A Wells Fargo rekord nyereségről számolt be, de ezt csak tartalékai egy részének felszabadításával tudta elérni.

A Citigroup eredményén is javított, hogy tartalékainak egy részét újra aktivizálta, így ért el részvényenként 1,11 dolláros egyszeri tételek nélküli, 2,93 milliárd dollár nettó adózás előtti eredményt (a 2010-es azonos időszakban ez részvényenként 1 dollár, összesen 2,99 milliárd dollár volt) 19,4 milliárd dolláros bevétel mellett (ez a tavalyi azonos időszakban még 19,73 milliárd dollár volt). A Reuters által megkérdezett elemzők 1 dolláros részvényenkénti profitot vártak a Wall Street-i banktól, 19,81 milliárd dolláros bevétel mellett. A Citi részvények a hétfői kereskedés első órájában közel 3 százalékkal drágultak.

Hagyomány és innováció generációkon át
Hagyomány és innováció generációkon át

A Ziegler Csoport immár a harmadik generáció óta működik családi vállalkozásként. A cég generációról generációra bővült, és fejlődött jelenlegi méretére.

Hirdetés
Véleménye van? Ossza meg velünk!


Elmarad a nagy visszatérés - gyengén teljesített a Citi
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X