Így fizetnek osztalékot a magyar cégek

2012. április 29., vasárnap, 13:35 • Utolsó frissítés: 2012. április 29., vasárnap, 13:36
Szerző:


Címkék: ; ; ; ;

A pesti parketten jegyzett nagyobb cégek mindegyik fizet osztalékot az idén, amelyhez májusban és júniusban juthatnak...

A pesti parketten jegyzett nagyobb cégek mindegyik fizet osztalékot az idén, amelyhez májusban és júniusban juthatnak hozzá a tulajdonosok. A Magyar Telekom részvényesei 50 forintos, az OTP-tulajdonosok 100 forintos osztalékban részesülnek, és négy év után az idén ismét fizet osztalékot a Mol is, az osztalékalapból várhatóan 460 forint jut egy részvényre. A hagyományosan osztalékfizető gyógyszergyártók közül a Richter közgyűlése 660 forintos, az Egisé 120 forintos osztalékról határozott.

A tőzsdén lévő két áramszolgáltató cég is stabil osztalékfizetőnek számít,az idén az Elmű részvényesei 1700 forintot, az Émászé 1400 forintot kapnak részvényenként. A kisebb cégek közül az Állami Nyomda, a Graphisoft Park, a Kulcs-Soft és a BÉT-re 2011 decemberében bevezetett Optisoft közgyűlése szavazott meg osztalékot az idén.

A Finext részvényesei a 2011. évi eredmény után járó osztalékot már tavaly megkapták előlegként, az idén májusban pedig már a 2012. évi eredményből fizet számukra osztalékelőleget a cég, részvényenként 570 forintot.

A legmagasabb osztalékot az idén is a TC Befektetési Nyrt. adja, a társaság összes részvénye azonban mindössze három magánszemély tulajdonában van.

A Zwack általában szintén magas osztalékot szokott fizetni, ám a társaság a naptári évtől eltérő üzleti éve miatt később tartja a közgyűlését.

Hagyomány és innováció generációkon át
Hagyomány és innováció generációkon át

A Ziegler Csoport immár a harmadik generáció óta működik családi vállalkozásként. A cég generációról generációra bővült, és fejlődött jelenlegi méretére.

Hirdetés
Véleménye van? Ossza meg velünk!


Így fizetnek osztalékot a magyar cégek
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X