Megtapsolták a Budapest Bank anyjának botlását

2012. április 20., péntek, 23:35 • Utolsó frissítés: 2012. április 21., szombat, 05:07
Szerző:


Címkék: ; ; ; ; ;

A General Electric idei első negyedéves nyeresége 12 százalékkal gyengébb lett a tavalyi év azonos időszakában...

A General Electric idei első negyedéves nyeresége 12 százalékkal gyengébb lett a tavalyi év azonos időszakában elértnek, ám még így is elég volt az elemzői várakozások túlszárnyalásához. A GE 3,03 milliárd dolláros profitra tett szerint az év első három hónapjában, 35,2 milliárd dolláros bevétel mellett, ami az előző év első negyedévéhez képest 8 százalékos visszaesést jelent, és elsősorban a pénzügyi üzletág leépítésének tulajdonítható. Az amerikai behemót egyszeri tételek nélkül részvényenként 34 centes eredményt ért el, a Wall Streeten azonban csak 33 centet vártak, és 34,7 milliárd dolláros bevételt a General Electrictől.

Jeffrey Immelt vezérigazgató az eredményt ismertetve elmondta, a jövőben a gázturbinákat, repülőgép-motorokat és dízelmozdonyokat gyártó üzletágra fókuszálnak, míg a GE Capital mérlegét még kisebbre veszik. A Budapest Bankot is tulajdonló pénzügyi üzletág a 2008-2009-es amerikai bankválság idején majdnem földre küldte a GE-t, most azonban sikerült legalább az előző évi számokat hozni, miközben a bevételek 12 százalékkal csökkentek. A hosszú távú tervek szerint a GE Capital a pénzügyi válságra reagálva összesen 180 milliárd euróval csökkenti eszközállományát, az idén egyelőre egy 600 millió dolláros ír lakossági jelzáloghitel-portfólió értékesítését jelentették be, miután tavaly év végén megváltak a török Garanti Banktól.

A cég előrejelzésekhez képest elért egycentes előnyét részvényei 1,2 százalékos - piaci átlag feletti - drágulásával jutalmazták a befektetők pénteken. Az év eleje óta a GE-papírok több mint 8 százalékkal drágultak, nagyobb mértékben, mint a Dow Jones blue chip indexe, amely pénteken 6,6 százalékkal a január eleji szintje felett zárt. A részvény pénteken 19,36 dolláron zárt, az elemzők által a papírra adott célárak átlaga 22,29 dollár év végére, a legmagasabb pedig 25 dollár. A Wall Streeten további 15 százalékos drágulást várnak idén a GE-től, a cég menedzsmentje pedig még mindig elérhetőnek tartja 2012-ben a két számjegyű profitnövekedést.

Hagyomány és innováció generációkon át
Hagyomány és innováció generációkon át

A Ziegler Csoport immár a harmadik generáció óta működik családi vállalkozásként. A cég generációról generációra bővült, és fejlődött jelenlegi méretére.

Hirdetés
Véleménye van? Ossza meg velünk!


Megtapsolták a Budapest Bank anyjának botlását
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X