Nagy árat kellene fizetni az Opel bezárásáért

2012. április 01., vasárnap, 23:58 • Utolsó frissítés: 2012. április 02., hétfő, 07:21
Szerző:


Címkék: ; ; ; ; ; ;

Milliárdokba kerülne a bohumi Opel-gyár bezárása - mondták a veszteséges európai autógyártó dologozói képviselői a...

Milliárdokba kerülne a bohumi Opel-gyár bezárása - mondták a veszteséges európai autógyártó dologozói képviselői a Reutersnek. Az Opel legrégebbi, 50 éve üzemelő gyárának bezárása ráadásul jelentős presztízsveszteséget is okozna a brandnek, érvelnek a 3100 ember elbocsátása ellen a szakszervezetek.

A leépítéseket az eredeti tervek szerint csak 2014-ben kezdte volna meg a GM, ám a folyamatos veszteségek miatt két gyár, a bohumi és az Ellesmere Port-i egyetlen megmaradt brit gyár bezárására legkésőbb ekkor sor kerülhet. Az AFP szerint az elmúlt évtized során felhalmozott több milliárd dolláros veszteség odáig vezetett a GM-nél, hogy úgy vélik, a gyárbezárás kulcsfontosságú eleme a nyereségesség visszaállításának.

A szakszervezetek ellenállnak, mondván az amerikai menedzsment a gyárbezárásokkal fenyegetve akarja sakkban tartani az Opelt, ám ők megakadályozzák a bohumi gyár bezárását. A valószínűbb forgatókönyv a Reuters szerint jelenleg az lehet, hogy a GM keres egy beruházót a bohumi gyárhoz, hogy a bezárás költségeit megspórolja.

Hagyomány és innováció generációkon át
Hagyomány és innováció generációkon át

A Ziegler Csoport immár a harmadik generáció óta működik családi vállalkozásként. A cég generációról generációra bővült, és fejlődött jelenlegi méretére.

Hirdetés
Véleménye van? Ossza meg velünk!


Nagy árat kellene fizetni az Opel bezárásáért
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
Híres előadókat hozott Budapestre a Prezi és a Ustream

Híres előadókat hozott Budapestre a Prezi és a Ustream

Több mint 900 IT-fejlesztő és mérnök részvételével tart nemzetközi konferenciát Budapesten két sikeres Magyarországról indult startup, a Prezi és a...

még több hír »
HIRDETÉS
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X