Késik az új iPhone

2012. április 19., csütörtök, 23:39 • Utolsó frissítés: 2012. április 19., csütörtök, 23:41
Szerző:


Címkék: ; ; ; ; ; ; ; ;

Az Apple idén októberben dobhatja piacra az új, ötös szériás iPhone-t, amely új dizájnnal és a korábbinál gyorsabb...

Az Apple idén októberben dobhatja piacra az új, ötös szériás iPhone-t, amely új dizájnnal és a korábbinál gyorsabb vezeték-nélküli kapcsolattal rendelkezik majd - írta a Bloomberg. Az elemzők eddig azt remélték, hogy már augusztusban megjelenhet az új iPhone, amely javíthat az Apple kilátásain, ám a készülék chipjét adó Qualcomm-nál nem bírnak a megrendelésekkel, ezért a bemutatás két hónapot csúszhat. A tavaly októberben kiadott iPhone 4S a készüléket ért kritikák ellenére azonnali kasszasiker lett, az Apple negyedik negyedévi forgalmának 53 százalékát adta, és minden eddigi rekordot megdöntött.

Az új iPhone-tól is hasonló áttörést várnak a szakértők, akik szerint emiatt is érdemes bevásárolni az Apple részvényeiből, melyek értéke várhatóan tovább nő az idén. A március közepe óta 600 dollár felett forgó Apple-részvények jegyzése a hét elején egyik pillanatról a másikra 580 dollárra esett vissza, a szakértők szerint kedvező beszállási lehetőséget kínálva a hosszú távú befektetők számára. Az Apple jegyzése nemrég még 644 dollárnál tetőzött, és az elemzők szerint ennél jóval feljebb is mehet, így nem csoda, ha az elmúlt napokban megnőtt a forgalom a részvény piacán, és az jelentős, 20 dollár feletti árfolyam-ingadozásokat regisztráltak a piaci hangulatnak megfelelően. A várakozások szerint a jelenlegi szintnél lejjebb nem megy a jegyzés, a hangulat javulásával azonban gyorsan megindulhat felfelé.

Az Apple-t erősíti egy másik, szintén csütörtökön bedobott pletyka is, miszerint a társaság egy a forgalomban lévőnél kisebb iPad piacra dobásán is gondolkodik, amellyel megerősíthetné jelenlétét a táblagép-piacon. A híresztelések szerint a mini iPad árban is versenyre kelhetne az Amazon Kindle Fire-jével, és betölthetné az iPod Touch és az iPad közti űrt a cég termékpalettáján. Az iSuppli szerint 329-349 dolláros áron érné meg az Apple-nek piacra dobni az új terméket, (az iPadért 399 dollárt, az iPod Touchért 199 dollárt kérnek a márkaboltokban), ám nem elképzelhetetlen, hogy végül 299 dollárra lőnék be az árát, közvetlen riválist teremtve ezzel a Samsung hasonló termékeivel szemben.

Hagyomány és innováció generációkon át
Hagyomány és innováció generációkon át

A Ziegler Csoport immár a harmadik generáció óta működik családi vállalkozásként. A cég generációról generációra bővült, és fejlődött jelenlegi méretére.

Hirdetés
Véleménye van? Ossza meg velünk!


Késik az új iPhone
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
Híres előadókat hozott Budapestre a Prezi és a Ustream

Híres előadókat hozott Budapestre a Prezi és a Ustream

Több mint 900 IT-fejlesztő és mérnök részvételével tart nemzetközi konferenciát Budapesten két sikeres Magyarországról indult startup, a Prezi és a...

még több hír »
HIRDETÉS
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X