Olcsó táblagépeket vinne az iskolákba az Intel

2012. április 10., kedd, 19:00 • Utolsó frissítés: 2012. április 10., kedd, 20:27
Szerző:


Címkék: ; ; ; ; ; ; ;

Még mindig nem késő beszállni a táblagép-piacra, a feltörekvő országok piacait olcsó készülékekkel elárasztani pedig...

Még mindig nem késő beszállni a táblagép-piacra, a feltörekvő országok piacait olcsó készülékekkel elárasztani pedig gyorsan kifizető stratégia lehet. Az Intel több fronton is támad - a számítógép-gyártó cég keddi bejelentése szerint új, oktatási célokra fejlesztett táblagépéért kevesebb mint 200 dollárt kér majd, és tervei szerint a Egy laptopot minden gyereknek (OLPC) programhoz hasonló összefogás révén akár a 100 dolláros darabárat is sikerülhet elérnie.

A Wall Street Journal beszámolója szerint az Intel által tankönyvnek keresztelt masina hét colos képernyővel és különösen erős vázzal rendelkezik majd, hogy jól bírja a kisdiákok által rá mért terhelést. Az Intel által tervezett táblagépet az OLPC-programhoz hasonlóan több hardver-gyártó összefogásával építenék és terjesztenék a feltörekvő országok piacain, elérhető alternatívát kínálva a prémium-kategóriás táblagépekkel szemben, mint az iPad, amelyet 500 dollárért árul az Apple.

Az Intel emellett a feltörekvő országok okostelefon-piacán is offenzívát indított - írja a PC World. Az új fejlesztésű - telefonban és tabletben egyaránt használható - Medfield mobilchipet a hét elején mutatta be a cég. Ehhez kapcsolódóan hamarosan bevezetik a Lenovóval együttműködve a K800-as okostelefont, amelyet elsősorban a kínai piacon terjesztenének, árát pedig az ottani igényekhez alakítanák.

Az Intel az Apple feltörekvő országok lakosainak pénztárcáihoz mérten drága termékei által nehezen elérhető piacokat célzott meg, együttműködése a helyi gyártókkal akár garancia is lehet a sikerre. Az év eleji mélypontról az Intel részvények árfolyama több mint 13 százalékot emelkedett, ám a keddi kereskedésben a piaci nyomásnak engedve 1 százalékos mínuszban, 27,46 dolláron forgott.

Hagyomány és innováció generációkon át
Hagyomány és innováció generációkon át

A Ziegler Csoport immár a harmadik generáció óta működik családi vállalkozásként. A cég generációról generációra bővült, és fejlődött jelenlegi méretére.

Hirdetés
Véleménye van? Ossza meg velünk!


Olcsó táblagépeket vinne az iskolákba az Intel
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
34 magyar ötlet is indul a 46 millió forintos versenyen

34 magyar ötlet is indul a 46 millió forintos versenyen

Négy kontinens csapatai szállnak versenybe a nemzetközi ötletversenyen, a legtöbben Németországból, Macedóniából és Magyarországról pályáztak.

még több hír »
HIRDETÉS
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X