Szárnyal a Balaton: idén nagyobb gépek jönnek

2012. április 08., vasárnap, 11:33
Szerző:


Címkék: ;

Relatív örömhír érkezett Hévíz környékéről: a korábbi éveknél hosszabb szezonban, nagyobb kapacitású gépekkel...

Relatív örömhír érkezett Hévíz környékéről: a korábbi éveknél hosszabb szezonban, nagyobb kapacitású gépekkel, gyakoribb charterjáratokat indít a Lufthansa a jövő hét végétől a sármelléki repülőtérre. A tájékoztatást a német légitársaság gépeit szerződéssel közlekedtető hévízi Mutsch Ungarn Reisen Kft. adta az MTI-nek.

Idén hetente négy német nagyvárosból járnak majd a Lufthansa charterjáratai az új nevén Hévíz-Balaton Airportra. Frankfurtból és Düsseldorfból ezúttal is minden szombaton érkezik gép, de a tavaly csak kéthetenként felszállt hamburgi és berlini járat idén már szintén heti rendszerességgel repül. Növekszik a gépek befogadóképessége is, ebben a szezonban 86 utas szállítására képes CRJ-900-as gépeket üzemeltet a német légitársaság a négy nagyváros, illetve Sármellék között.

Újdonság az is, hogy mostantól más irodák kizárólag jegyet is értékesíthetnek a sármelléki Hévíz-Balaton Airportra érkező charterekre. Köszi, majd akkor örülnénk, ha például a Lufthansa weblapján is árulnának például Sármellék-Berlin jegyeket, akkor talán magyar utas is lehetne a Hévízre érkező német nyugdíjasok mellett.

A hévízi utazásszervező mindenesetre azt közölte: a kínálat szélesítésének eredményei már tapasztalhatók, az előző év hasonló időszakával összehasonlítva csaknem 30 százalékkal több foglalást regisztráltak a repülőgépes utakra.

Hévíz önkormányzata március 22-én jelentette be, hogy átveszi a sármelléki repülőtér üzemeltetését a 100 százalékban az önkormányzat által újonnan alapított Hévíz-Balaton Airport Kft. A cég felügyelőbizottságában helyet kapott a területet birtokló önkormányzatok, Zalavár és Sármellék polgármestere is. Nyereséggel üzemeltetni a repteret csak akkor lehetne, ha a forgalmat sikerülne a többszörösére növelni, főleg újabb charterek és a fapadosok visszacsalogatása révén.

A repülőteret korábban bérlőként üzemeltető cégek felszámolója, a Vectigalis Zrt. március 29-én hirdette meg egy csomagban a sármelléki repülőtér vagyonelemeit. A Cape Clear Aviation Kft. birtokában lévő utasterminál, rendőrségi épület és üzemanyagtöltő, valamint repülőtéri eszközök, továbbá az FB Airport Kft. kezében lévő cargoépület kizárólag együtt pályázható meg 40 napon belül, összesen 2 milliárd forintért.

Hagyomány és innováció generációkon át
Hagyomány és innováció generációkon át

A Ziegler Csoport immár a harmadik generáció óta működik családi vállalkozásként. A cég generációról generációra bővült, és fejlődött jelenlegi méretére.

Hirdetés
1 HOZZÁSZÓLÁS
2012. május 4., 14:16 Barkanyi Andrew

Ez jó hir..nyomatni kell a vidéki incentive és elkerülő terminálforgalmat..eddig túlságosan is Budapest centrikusak voltunk!!Minden rosszban van valami jó is!!

Véleménye van? Ossza meg velünk!


Szárnyal a Balaton: idén nagyobb gépek jönnek
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X