Valami készül új Malév-ügyben

2012. március 06., kedd, 19:54 • Utolsó frissítés: 2012. március 06., kedd, 19:56
Szerző:


Címkék: ;

Lehet, hogy mégis összejön egy új Malév?

Fotó:

Lehet, hogy mégis összejön egy új Malév? Az előkészítés kulcsfigurájának tűnő Déri Tamást megkereste az MTI nyilatkozatért, ő pedig így reagált: "ameddig nincs döntés, addig nem kívánok nyilatkozni új légitársaság alapításáról".

Ahogy reggeli cikkünkben is írtuk, a Népszava arról írt keddi számában, hogy ő állna annak a konzorciumnak az élén, amely egy új légitársaságot hozna létre. A Magyar Nemzet pedig  Vécsei Mihályra, a Malért egyesület elnökére hivatkozva azt írta, hogy a Malért nem csak a Déri Tamás volt Malév-vezérigazgató nevével fémjelzett befektetői csoportosulással tárgyal, ugyanakkor az elnök megerősítette a lapnak, hogy a Tensi-csoport tulajdonosa több forgatókönyvet, dokumentumot bocsátott a rendelkezésükre.

Déri Tamás - utalva arra, hogy a sajtóban több elképzelésről is nyilatkoztak már - az MTI kérdésére annyit mondott még: összefogásra van szükség. Majd kiderül, mire gondolt pontosan, a helyzet alapvetően egyszerű: két dolog kell az új légitársasághoz, sok befektetői pénz és állami (nem pénzbeli) támogatás. Ha a kormánynak kedves emberek összedobják a zsét, akkor lehet a dologból valami.

A Malév volt vezérigazgatója a magyar nemzeti légitársaság február 3-án történt leállása után nem sokkal egyébként azt mondta: egy új légitársaságot a jelenlegi helyzetben kisebb flottával kellene létrehozni, és fokozatosan bővíteni a gazdaságos üzemelési méretig.

Hagyomány és innováció generációkon át
Hagyomány és innováció generációkon át

A Ziegler Csoport immár a harmadik generáció óta működik családi vállalkozásként. A cég generációról generációra bővült, és fejlődött jelenlegi méretére.

Hirdetés
Véleménye van? Ossza meg velünk!


Valami készül új Malév-ügyben
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X