Itthon

Medián: Orbán, Schmitt, Pokorni, Kósa, Rogán a politikai top 5-ben

A nyári pangás a politikai életben a népszerűségi indexeken is megmutatkozik. A pártok és politikusok népszerűsége gyakorlatilag nem változott. Az ellenzék alig profitál a kormánypártok népszerűségének máladozásából. A tíz legnépszerűbb magyar politikus mindegyike kormánypárti.

HVG HVG Hetilap

Medián: csökkenő Fidesz-népszerűség

A Fidesz támogatottsága a szavazókorú népességben újabb 5 százalékponttal csökkent, így a februári fordulat már egyértelmű tendenciának tekinthető – írja április elején 1200 fő megkérdezésével készített reprezentatív felmérésében a Medián.

Hann Endre, Lakatos Zsuzsa Itthon

Medián: kisebbségben a médiatörvény támogatói

Az új médiatörvény megszületésének módját és a Médiatanács hatáskörét illetően is a kritikus vélemények vannak többségben – derül ki a HVG megbízásából január közepén készült Medián-felmérésből.

HVG Itthon

Az emberek megmondták, mi legyen az alkotmányban

Hajlik az eutanázia engedélyezésére, nem szigorítaná az abortuszt a magyar közvélemény, amely más kérdésekben igencsak konzervatív. A HVG karácsonyi számában közölt felmérés szerint még mindig sok híve van a sorkatonaságnak.

HVG Itthon

Eltökéltebbek most az MSZP-szavazók

Bár a pártpreferenciák terén továbbra sem mérhető lényeges változás, egyértelmű többségbe kerültek azok, akik szerint az országban rossz irányba mennek a dolgok – derül ki a Medián december 3-a és 7-e között készített 1200 fős országos reprezentatív felmérésből, amelyet ezúttal részletesen, táblázatokkal közlünk.

HVG Itthon

Csökkenő Fidesz-előny

Szűkült a rés a Fidesz–KDNP és az MSZP támogatottsága között az utóbbi egy hónapban a választani tudó „biztos” szavazók körében, bár a Fidesz-hívők még mindig több mint háromszor annyian vannak - áll a Medián felmérésében.

hvg.hu/MTI Itthon

Még mindig Orbán a legnépszerűbb politikus

Az elmúlt hetek sokat vitatott kormányzati intézkedései ellenére nem tört meg a Fidesz népszerűsége – derül ki a Medián november12-e és 16-a között készült 1200 fős országos reprezentatív felméréséből.

Hann Endre, Lakatos Zsuzsa Itthon

Medián-kutatás: A derű órái

A kormánypárti szavazók az önkormányzati választások sikere után is kitartóak. A HVG számára készített októberi Medián-elemzés szerint nő a derűlátók száma, de a közhangulat nem mondható optimistának.

Itthon

Medián: a fővárosiakat nem hozza lázba a szavazás

Néhány nappal az önkormányzati választások előtt kimondottan alacsony szavazói aktivitás mérhető a fővárosiak körében - derül ki a Medián legfrissebb felméréséből, melyben a fővárosiak szavazási szándékát vizsgálták.

HVG Itthon

Medián: Schmitt népszerűsége Orbánéhoz közelít

Viszonylag nagy választói aktivitás mellett továbbra is jelentős a kormánypártok előnye, és népszerűség tekintetében Schmitt Pál megközelítette a legkedveltebb politikust, Orbán Viktort – többek között ezt mutatta ki a Medián szeptember eleji országos közvélemény-kutatása.

HVG Itthon

Medián: a többség elégedett a kormány teljesítményével

Kismértékben csökkent, de továbbra is jelentős a kormánypártok előnye a Medián felmérése szerint. Az intézet kutatása alapján a megkérdezettek többsége úgy véli, hogy a kormány jó vagy nagyon jó teljesítményt nyújtott a hivatalba lépése óta, Orbán Viktor pedig változatlanul a legnépszerűbb politikus.

Hann Endre, Lakatos Zsuzsa Itthon

Elsöprő Fidesz-KDNP-támogatottságot mér a Medián

Július elején is viszonylag széles körű derűlátás és a kormányoldal elsöprő támogatottsága jellemzi a közhangulatot a HVG számára készített legfrissebb Medián-elemzés szerint. A politikusokról a vélemény kevésbé egyöntetű.

HVG Itthon

Medián: elégedett a közvélemény

A Medián június eleji országos reprezentatív adatfelvétele éppen Kósa Lajos Fidesz-alelnöknek és Szijjártó Péter miniszterelnöki szóvivőinek a gazdaság állapotáról szóló elhíresült kijelentései másnapján kezdődött.

HVG Itthon

Medián: 66 százalék mondja, hogy a Fideszre szavazott

A „győzteshez húzás” klasszikus jelensége és a politikai közhangulat nagymértékű javulása – röviden így foglalható össze a Medián május 7-e és 11-e között készült országos reprezentatív felmérésének eredménye.

HVG Itthon

Medián: ha így marad, kétharmadot szerez a Fidesz

Alacsony részvételi kedv és javuló gazdasági közhangulat közepette változatlanok az erőviszonyok. Ha áprilisig minden így marad, a Fidesz megszerzi a kétharmadot az Országgyűlésben – ez a következtetés vonható le a HVG számára készített januári Medián-elemzésből.

HVG Itthon

Lassan lemorzsolódó hatalmas Fidesz-tábor

Októberről novemberre alig történt változás a pártok támogatottságában, legfeljebb annyi, hogy az európai parlamenti választás utáni hónapok tendenciáját követve folytatódott a Fidesz szavazótáborának lassú lemorzsolódása – olvasható ki a Medián 1200 fő személyes megkérdezésével november 6–10. között készített felméréséből.

hvg.hu Itthon

Elszánt Jobbik-szavazók, javuló kormánymegítélés

Növekvő politikai érdektelenség, stabil Fidesz-fölény, hárompárti parlament – ez a summája annak az októberi Medián-elemzésnek, amelyet a csütörtöki HVG közöl. A magukat biztos szavazóknak mondó választók közül a legnagyobb arányban a Jobbik hívei mennének el voksolni, míg az SZDSZ-pártiaknak alig egyharmada.

1 2 3 4 5

A címlapról ajánljuk