Medián: Orbán, Schmitt, Pokorni, Kósa, Rogán a politikai top 5-ben

A nyári pangás a politikai életben a népszerűségi indexeken is megmutatkozik. A pártok és politikusok népszerűsége gyakorlatilag nem változott. Az ellenzék alig profitál a kormánypártok népszerűségének máladozásából. A tíz legnépszerűbb magyar politikus mindegyike kormánypárti.

2011. augusztus 03., szerda, 18:55 26 hozzászólás

HVG Hetilap Medián: a többség csalódott az Orbán-kormányban

A közhangulat ugrásszerű javulása volt megfigyelhető a tavalyi választásokat követő hetekben, mostanra azonban a többség csalódott az Orbán-kormányban.

2011. május 31., kedd, 17:10 27 hozzászólás

HVG Hetilap Medián: jön föl a Jobbik, Orbán népszerűsége nagyot zuhant

A többség elégedetlen ugyan az Orbán-kormány eddigi teljesítményével, de a Fidesz tovább őrzi fölényét – derül ki a Medián május második hetében, 1200 fő megkérdezésével készült reprezentatív felméréséből.

2011. május 19., csütörtök, 11:15 72 hozzászólás

HVG Hetilap Medián: csökkenő Fidesz-népszerűség

A Fidesz támogatottsága a szavazókorú népességben újabb 5 százalékponttal csökkent, így a februári fordulat már egyértelmű tendenciának tekinthető – írja április elején 1200 fő megkérdezésével készített reprezentatív felmérésében a Medián.

2011. április 14., csütörtök, 08:57 96 hozzászólás

Különös tendencia az 1%-os felajánlások terén
Különös tendencia az 1%-os felajánlások terén

Civil szervezetek sokaságának működése kerül veszélybe, mert az adózók fele nem rendelkezik az 1%-ról. Ennek a furcsa „közömbösségnek” az okát kutatjuk.

Hirdetés

HVG Hetilap Medián: kisebbségben a médiatörvény támogatói

Az új médiatörvény megszületésének módját és a Médiatanács hatáskörét illetően is a kritikus vélemények vannak többségben – derül ki a HVG megbízásából január közepén készült Medián-felmérésből.

2011. január 27., csütörtök, 11:45 38 hozzászólás

HVG Hetilap Az emberek megmondták, mi legyen az alkotmányban

Hajlik az eutanázia engedélyezésére, nem szigorítaná az abortuszt a magyar közvélemény, amely más kérdésekben igencsak konzervatív. A HVG karácsonyi számában közölt felmérés szerint még mindig sok híve van a sorkatonaságnak.

2010. december 21., kedd, 18:22

Eltökéltebbek most az MSZP-szavazók

Bár a pártpreferenciák terén továbbra sem mérhető lényeges változás, egyértelmű többségbe kerültek azok, akik szerint az országban rossz irányba mennek a dolgok – derül ki a Medián december 3-a és 7-e között készített 1200 fős országos reprezentatív felmérésből, amelyet ezúttal részletesen, táblázatokkal közlünk.

2010. december 17., péntek, 15:37 2 hozzászólás

HVG Hetilap Csökkenő Fidesz-előny

Szűkült a rés a Fidesz–KDNP és az MSZP támogatottsága között az utóbbi egy hónapban a választani tudó „biztos” szavazók körében, bár a Fidesz-hívők még mindig több mint háromszor annyian vannak - áll a Medián felmérésében.

2010. december 16., csütörtök, 08:09 21 hozzászólás

Még mindig Orbán a legnépszerűbb politikus

Az elmúlt hetek sokat vitatott kormányzati intézkedései ellenére nem tört meg a Fidesz népszerűsége – derül ki a Medián november12-e és 16-a között készült 1200 fős országos reprezentatív felméréséből.

2010. november 25., csütörtök, 09:50

HVG Hetilap Medián-kutatás: A derű órái

A kormánypárti szavazók az önkormányzati választások sikere után is kitartóak. A HVG számára készített októberi Medián-elemzés szerint nő a derűlátók száma, de a közhangulat nem mondható optimistának.

2010. október 21., csütörtök, 08:25 25 hozzászólás

Medián: a fővárosiakat nem hozza lázba a szavazás

Néhány nappal az önkormányzati választások előtt kimondottan alacsony szavazói aktivitás mérhető a fővárosiak körében - derül ki a Medián legfrissebb felméréséből, melyben a fővárosiak szavazási szándékát vizsgálták.

2010. október 01., péntek, 18:14

Medián: Schmitt népszerűsége Orbánéhoz közelít

Viszonylag nagy választói aktivitás mellett továbbra is jelentős a kormánypártok előnye, és népszerűség tekintetében Schmitt Pál megközelítette a legkedveltebb politikust, Orbán Viktort – többek között ezt mutatta ki a Medián szeptember eleji országos közvélemény-kutatása.

2010. szeptember 22., szerda, 18:56 24 hozzászólás

Medián: a többség elégedett a kormány teljesítményével

Kismértékben csökkent, de továbbra is jelentős a kormánypártok előnye a Medián felmérése szerint. Az intézet kutatása alapján a megkérdezettek többsége úgy véli, hogy a kormány jó vagy nagyon jó teljesítményt nyújtott a hivatalba lépése óta, Orbán Viktor pedig változatlanul a legnépszerűbb politikus.

2010. augusztus 18., szerda, 16:54 32 hozzászólás

HVG Hetilap Elsöprő Fidesz-KDNP-támogatottságot mér a Medián

Július elején is viszonylag széles körű derűlátás és a kormányoldal elsöprő támogatottsága jellemzi a közhangulatot a HVG számára készített legfrissebb Medián-elemzés szerint. A politikusokról a vélemény kevésbé egyöntetű.

2010. július 14., szerda, 19:05 48 hozzászólás

HVG Hetilap Medián: elégedett a közvélemény

A Medián június eleji országos reprezentatív adatfelvétele éppen Kósa Lajos Fidesz-alelnöknek és Szijjártó Péter miniszterelnöki szóvivőinek a gazdaság állapotáról szóló elhíresült kijelentései másnapján kezdődött.

2010. június 22., kedd, 11:55

Medián: 66 százalék mondja, hogy a Fideszre szavazott

A „győzteshez húzás” klasszikus jelensége és a politikai közhangulat nagymértékű javulása – röviden így foglalható össze a Medián május 7-e és 11-e között készült országos reprezentatív felmérésének eredménye.

2010. május 26., szerda, 15:19 18 hozzászólás

HVG Hetilap Medián: ha így marad, kétharmadot szerez a Fidesz

Alacsony részvételi kedv és javuló gazdasági közhangulat közepette változatlanok az erőviszonyok. Ha áprilisig minden így marad, a Fidesz megszerzi a kétharmadot az Országgyűlésben – ez a következtetés vonható le a HVG számára készített januári Medián-elemzésből.

2010. január 20., szerda, 19:34

HVG Hetilap Lassan lemorzsolódó hatalmas Fidesz-tábor

Októberről novemberre alig történt változás a pártok támogatottságában, legfeljebb annyi, hogy az európai parlamenti választás utáni hónapok tendenciáját követve folytatódott a Fidesz szavazótáborának lassú lemorzsolódása – olvasható ki a Medián 1200 fő személyes megkérdezésével november 6–10. között készített felméréséből.

2009. november 25., szerda, 20:08

Elszánt Jobbik-szavazók, javuló kormánymegítélés

Növekvő politikai érdektelenség, stabil Fidesz-fölény, hárompárti parlament – ez a summája annak az októberi Medián-elemzésnek, amelyet a csütörtöki HVG közöl. A magukat biztos szavazóknak mondó választók közül a legnagyobb arányban a Jobbik hívei mennének el voksolni, míg az SZDSZ-pártiaknak alig egyharmada.

2009. október 21., szerda, 16:08

Medián: javult a kormány és Bajnai megítélése

Javult a kormány megítélése, de nem változtak a pártok közötti erőviszonyok – derül ki a Medián szeptemberi felméréséből.

2009. szeptember 16., szerda, 19:05

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
HVG ONLINE CSOPORT HÍREI
híreink RSS csatornái »
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X